architect inspiration day

TIMELINE

Introduction

Architect Inspiration Day is an initiative initiated by Bakkers | Hommen and Koelhuis Eindhoven. The event, launched in 2021, brings together Bakkers | Hommen’s development team and a group of leading architects with an innovative perspective on urban development.
The event takes them on an inspiration hunt to exciting architectural destinations, including tours and lectures arranged by a different member of the group each year, with the aim of fostering collaboration, dialogue and reflection on architecture and urban development. Architect Inspiration Day gathers its participants around the same values and awards the Koelhuis Award to the most inspiring architect of the year.
During the latest edition, the 2022 most inspiring architect was announced. It was awarded to an exceptional winner: Alexander Smeets of the Architecture firm CB5.

Facts

impressions

news

Mooie 3de editie Bakkers|Hommen Architect Inspiration Day

Wederom kijken we terug op een geslaagde 3de editie van het Bakkers|Hommen Architect Inspiration Day.

Op woensdag 8 november vond de jaarlijkse Architect Inspiration Day plaats, dit keer waren we in Düsseldorf. Dat als zakelijk en cultureel centrum barst van de architectuur.

De Architect Inspiration Day, een initiatief van Bakkers | Hommen en Koelhuis Eindhoven, brengt architecten en ontwikkelaars samen voor een dag vol inspiratie, dialoog en reflectie over stedelijke ontwikkeling.

Daarnaast danken wij ingenhoven associates en Gereon Hecker voor het ontvangst en gastvrijheid op locatie.

Een hoogtepunt was de uitreiking van de Architect Inspiration Award. Deze prachtige prijs, die de meest inspirerende architect van het jaar bekroont, ging naar Michiel Raaphorst en zijn team van V8ArchitectsRotterdam. Zij hebben dit jaar uitgeblonken in creativiteit, ontwerp en samenwerking. Gefeliciteerd met deze mooie prijs!

Bedankt aan alle aanwezigen tijdens deze mooie trip!

En de winnaar is...

De tweede editie van de Architect Inspiration Day zit er weer op.


Afgelopen week ging het ontwikkelteam van Bakkers | Hommen met een groep toonaangevende architecten op inspiratiejacht naar spannende architectuurbestemmingen in Antwerpen! Op donderdag 17 november is de ‘Most Inspiring Architect’ van 2022 bekend gemaakt. Deze is uitgereikt aan een bijzondere winnaar: Alexander Smeets van het architectenbureau CB5. Alexander heeft Bakkers | Hommen het afgelopen jaar met veel inzet geïnspireerd, met name zijn ontwerp voor de 489 woningen in de gemeente Stichtse Vecht mag er zijn. De Koelhuis Award werd dit jaar overhandigd door Tom Bakkers samen met de winnaar van vorig jaar Adam Visser, van GroupA.


De 'Architect inspiration day' gaat dit jaar de grens over naar antwerpen

De ‘Architect inspiration day’ gaat dit jaar de grens over naar Antwerpen.


Donderdag 17 november start de tweede editie van de Architect Inspiration Day 2022, een initiatief dat is opgezet door Bakkers | Hommen en Koelhuis Eindhoven. Het evenement, dat in 2021 van start ging, brengt het ontwikkelteam van Bakkers | Hommen en een groep toonaangevende architecten samen met een vernieuwende blik op stedelijke ontwikkeling. Het evenement neemt hen mee op een inspiratiejacht naar spannende architectuurbestemmingen, inclusief rondleidingen en lezingen die elk jaar door een ander lid van de groep worden georganiseerd, met als doel samenwerking, dialoog en reflectie over architectuur en stedelijke ontwikkeling te bevorderen. 


Architect Inspiration Day is opgezet in de geest van Koelhuis Eindhoven, het ambitieuze herontwikkelingsproject van Bakkers | Hommen en Factorr om een voormalig vrieshuis aan de rand van de stad Eindhoven om te vormen tot een bruisend centrum voor hedendaagse cultuur, nieuwsgierigheid en nieuwe mediakunst. Koelhuis Eindhoven is gebaseerd op een hybride aanpak, inclusiviteit, innovatie, duurzaamheid, talentontwikkeling en een sterk geloof in de rol van kunst, cultuur en technologie in zinvolle en sociaal duurzame stedelijke ontwikkeling. Architect Inspiration Day verzamelt haar deelnemers rond dezelfde waarden en kent de Koelhuis Award toe aan de meest inspirerende architect van het jaar. 


De eerste Architect Inspiration Award werd in 2021 uitgereikt aan het Rotterdamse architectenbureau GroupA, vertegenwoordigd door Adam Visser. De tweede editie van Architect Inspiration Day vindt plaats in Antwerpen en wordt gehost door Bakkers | Hommen. 


There are no current news items related to this project.

more information?

Leave your details and receive the link to the brochure in your mail.

contact

Would you like to contact us directly about ARCHITECT INSPIRATION DAY?
please call or email our office
+31 854 836 030
ROTTERDAM

K.P. van der Mandelelaan 41-43

3062 MB Rotterdam

Tel: +31 854 836 030

Headquarters

EINDHOVEN

Hugo van der Goeslaan 4-6
5613 LG Eindhoven
Tel: +31 854 836 030

                               P.O. Box: Postbus 41 | 5600 AA Eindhoven

Headquarters

EINDHOVEN

Hugo van der Goeslaan 4-6

5613 LG Eindhoven

Tel general: +31 854 836 030

Tel construction: +31 854 836 034

Tel finance: +31 854 836 035

waerdevast@bakkers-hommen.nl

ROTTERDAM

K.P. van der Mandelelaan 41-43

3062 MB Rotterdam

Tel : +31 854 836 030

waerdevast@bakkers-hommen.nl

P.O. Box:

Postbus 41 | 5600 AA Eindhoven

 





Technical Developer

marnix nies

Samen een beter project realiseren door alle disciplines in hun kracht te zetten.